Özellikleri ve kullanımı
Hindistan´da yetişmekte olup ağacı ve dalı kullanılmaktadır ve toz haline getirilerek, su ile kaynatılıp günde 1-2 bardak içilir.
Faydaları
Bir litre suya bir tatlı kaşığı bu tozdan katılır, kaynatıldıktan sonra süzme bal ile karıştırılarak içilirse idrarı söker ve böbreklerde oluşan kumların dökülmesini sağlar.
Ayrıca abanoz ağacı eskilerden beri marangozların vazgeçilmez malzemesidir ve çok değerlidir. Eski dönemlerde krallar abanoz ağacının zehiri etkisiz hale getirdiğine inanılarak bir çok malzemelerini abanoz ağacından yaptırırlarmış. Kralların kadehi, asası vb özel eşyaları. Günümüzde ise değerli müzik aletleride kullanılmaktadır.
- Bu su ile gözlere pansuman yapılırsa katarakt oluşmasını önleyerek gözlere güç verir.
- Böbreklerde oluşan taşların dökülmesini sağlar.
- Mide, bağırsak gazlarına, bıçak yaralarına ve felce iyi gelir.
- Vücutta oluşan eklem ve adale ağrılarını geçirir.
Ayrıca abanoz ağacı eskilerden beri marangozların vazgeçilmez malzemesidir ve çok değerlidir. Eski dönemlerde krallar abanoz ağacının zehiri etkisiz hale getirdiğine inanılarak bir çok malzemelerini abanoz ağacından yaptırırlarmış. Kralların kadehi, asası vb özel eşyaları. Günümüzde ise değerli müzik aletleride kullanılmaktadır.