Ahududu Çayı ve Faydaları

Ahududu Çayı Tarifi

   Bitki çaylarının popülerliği son yıllarda daha da artmıştır. İnsanlar diyet ve sağlıklı yaşam konusunda daha bilinçli hale gelmişlerdir. Ahududu yüksek vitamin ve mineral bulundurmasından dolayı eskilerden beri ilaçlarda kullanılmaktadır. Eski çağlarda ahududu çayı hamile kadınlara ve hamile kalmak isteyen kadınlara tavsiye edilirdi.

  • Vitamin ve önemli mineraller içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Sürekli sindirim sorunu olanlar için bu sorunu ortadan kaldıran mükemmel bitki çayıdır.
  • Cildi sertleştirme ve pürüzleri yok edici özelliği vardır.
  • Mide enfeksiyonlarını ve ishali giderir aynı zamanda ülsere iyi gelir.
  • Kadınlarda hormonal dengeyi düzenleyerek dönemleri düzene sokar.
  • Yukarıda dediğimiz gibi gebelik oranını artırır. 

Yapılışı
İki kahve kaşığı ahududu yaprağı taze veya kurumuşu demliğe konulur. Üzerine 350-400 ml kaynar su  konularak on dk demlemeye bırakılır. Demini aldıktan sonra süzülerek içime hazır olur.     Afiyet olsun