Özellikleri ve kullanımı
Bir tür erik olup, tadı ekşimsidir.
Faydaları
Terleterek vücutta biriken zehirli toksinleri atar. Mide ve bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar.
Kalbi kuvvetlendirir. İshali keser, bademcik ve boğaz iltihaplarına faydalıdır.
Şifa ve faydalı bir besin değerinin yüksek olduğu eskilerden beri şüphesiz kanıtlanmıştır.
Çakal eriği (güvem) çocuklarda iştah açar. Marmelat olarak hazırlanıp sabahları 1 veya 2 yemek kaşığı verilebilir.
Kan dindirici, antiseptik ve şekeri önleyicidir.
Kalbi kuvvetlendirir. İshali keser, bademcik ve boğaz iltihaplarına faydalıdır.
Şifa ve faydalı bir besin değerinin yüksek olduğu eskilerden beri şüphesiz kanıtlanmıştır.
Çakal eriği (güvem) çocuklarda iştah açar. Marmelat olarak hazırlanıp sabahları 1 veya 2 yemek kaşığı verilebilir.
Kan dindirici, antiseptik ve şekeri önleyicidir.