Ebegümeci Faydası Saymakla Bitmiyor

Ebegümeci Faydası Saymakla Bitmiyor

    Özellikleri ve Kullanımı

    Türlerine verilen genel bir ad olup uzun ömürlü ya da bir yıllık otsu ve mor çiçekli bir bitkidir.
Yaprakları taze olarak ıspanak, semiz otu gibi pişirilip yenilebilir. Taze yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen suyu soğuk olarak içilir, sıcak içilmesi durumunda kusturucu özelliği vardır.
Tohumu, yaprakları ve kökü ezilerek elde edilen suyu çeşitli şekillerde kullanılır. Kısaca ebegümecinin yaprakları, kökü ve tohumu çeşitli şekillerde kullanılıp şifa bulunabilir.

    Faydaları

Gıda zehirlenmelerinde ebegümecini su ile kaynatıp, süzgeçten geçirilerek soğumadan içildiği taktirde kusturarak zehirlenme tehlikesini azaltacaktır.
Ebegümeci Faydası Saymakla Bitmiyor

  •     Ebegümeci kökü anasonla karıştırılıp haşlanıp suyu içilirse hamile bayana kolaylık sağlar ve anne sütünü artırır.
  •     Ebegümeci kökü pişirilmeden çiğnenmesi diş etlerine baya faydalıdır. Ayrıca ağızdaki enfeksiyonlarda da etkilidir.
  •     Kökünü kaynatarak çıkan buhara rahim ağrısı çeken bayanın oturtulması ağrıları rahatlatır ve anüs ağrılarına iyi gelir.
  •     Kökünü söğüt yaprağı ile kaynatıp çıkan posasını şiş olan yere sürerseniz şişlikleri indirecektir.
  •     Yukarıdaki verdiğimiz son karışım basur memeleri nede iyi gelmektedir.
  •     Hakiki zeytin yağını yaprağına damlatıp yanıkların üzerine koyularak hızlıca iyileştiğini göreceksiniz.
  •     Haşlanmış suyunu süt ile karıştırıp içilirse öksürüğü hızlıca kesecektir. Göğüs ağrılarına iyi gelir ve bronşları açar.
  •     Ağızda, yemek borusunda ve boğazda oluşmuş tahrişleri giderir. Sakinleştirici özelliği vardır ve rahat uyumayı sağlar.
  •     Ateşli hastalıklarda ateşi düşürür ve vücuda rahatlık verir.