Karahindiba Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır

Karahindiba Çayı

   Yabani otlar genelde yararsız veya faydası olmayan, tüketmeye gerek duyulmayan otlar olarak bilinir. Karahindiba çiçeği son derece besleyici ve yararları olan bir bitkidir. Karahindiba çiçeğinin en iyi kullanım şekli çiçeklerinden çay yaparak tüketmektir. Güzel tarafı ise hem sıcak hemde soğuk olarak içile bilmesidir. 
   
   Hazırlanışı:

  • 3-5 adet taze karahindiba çiçeği
  • İki su bardağı kadar kaynar su
  • Limon suyu (isteğe bağlı)

   Bir kavanoz kaynar suya karahindiba çiçeğini koyarak 5 dakika demlemeye bırakılır. Tatlandırıcı olarak ister bal ile isterse şeker ile tatlandırılabilir. Demlenme sürecinde istenilirse limon suyu eklenebilir. Son olarak süzüp içebilirsiniz .Afiyet olsun
  
   Faydaları:

  • İdrar söktürücü, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici etkileri vardır.
  • Kökleri antiviral, iştah açıcı, safra kesesi ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyici ve sindirime yardımcı özellikler taşırken, çiçekleri ise hem güçlü bir antioksidandır hem de bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Karahindiba, çiğ yenildiğinde veya kurutulup çay biçiminde kullanıldığında, kan temizleyici, sindirim kolaylaştırıcı ve canlandırıcı etkilere sahiptir.
  • Pankreas üzerine olumlu etkisi vardır ve böbreklerin çalışmasında aktif rol oynar.
  • Ergenlik sivilceleri karahindibanın kan temizleyici özelliklerini sayesinde iyileştirilebilirler.
  • Karahindiba, içerdiği mineral tuzların yanı sıra, metabolizma hastalıklarına karşı çok önemli maddeleri de içerir.
  • Sarılık ve dalak hastalıklarında da karahindiba kullanılır.
  • Kan temizleyici etkisi sayesinde, romatizma ve gut hastalıklarında da yardımcı olabilir.