Çörek otu, %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşur. Nigellon, thymoquinon, linoleik asit, oleik asit, palmitik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenyum, fosfor, A vitamin, B vitamini ve C vitamini içerir. Çörek otu tıbbi ilaçlarda çok fazla kullanılan bir bitkidir. İşte çörekotunun faydaları…
ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI
- Vücudunuzda bulunan herhangi bir virüs ya da bakterinin yok olmasını sağlayacaktır.
- Solunum güçlüğü çeken insanların tüketmesi gerekmektedir.
- Birçok kanser hücresinin çoğalmasını engeller.
- Sizi kansere karşı koruyacaktır.
- Kan Şekerinin düzene girmesini sağlayacaktır.
- Uykusuzluk çekiyorsanız uykunuzun düzene girmesini sağlayacaktır.
- Stresli zamanlarda kullanıldığında sizi rahatlatacaktır.
- Zindelik verildiği ve yorgunluğu alması ile bilinmektedir.
- Tıkalı olan kalp damarlarınızın açılmasını sağlar
- Cinsel sorunları olan erkeklerde, Cinsel sorunları en aza indirger.
- Yediğiniz yemekleri hazmetmenizi kolaylaştırır
- Toksinlerden arınmanızı sağlayacaktır.
- Balgam söktürdüğü bilinmektedir.
- Safra temizlediği bilinmektedir.
- Yaralarınızın iyileşmesini sağlayacaktır.
- İltihaba karşı birebir olacaktır.
- Ölü hücreleri temizleyecektir
- Alerji oluşumunun önüne geçer
- Adet düzenleyici etkisi vardır.
- Hormonlarınızı dengeler.
- Depresyondan çıkmanıza yardımcı olur
- Anksiyete rahatsızlığına iyi gelmektedir.
Çörekotu Tohumu: 2 gram veya bir silme tatlı kaşığı veya dolu dolu bir çay kaşığı kullanılabilir.
Çörek Otunun Bazı Hastalıklarda Kullanımı
Astım ve Bronşit için Kullanımı: Çörek otu yağından 1 çay kaşığı kahveye ekleyip günde 2 defa tüketin.
Romatizmal Rahatsızlıklarda Kullanımı: Çörek otu yağını biraz ılıtın ve ağrıyan bölgelere masaj yapın. Gün içinde düzenli şekilde 3 kez yağı içerseniz de faydasını görürsünüz.
Şeker Hastalığı İçin Kullanımı: Çörek otundan 1 fincan alın içine hardal tohumu 1 fincan, nar kabuğu yarım fincan ve yarım fincan şahtere otu ekleyip karıştırın. Mikserden geçirerek toz haline getirin her sabah kahvaltıdan önce 1 çay kaşığı çörek otu yağı ile tüketin.
Çörek Otunun İshal için Kullanımı: 1 çay kaşığı çörek otu yağı ile 1 fincan yoğurdu karıştırıp gün içinde 2 kez tüketin.