Bitkilerin Kraliçesi Safran

saffron benefit

   Kırmızı altın olarak bilinen safran pistili dünyada 3000 yıldan beri var olan ve Vietnam da yeni tanıtılmış bir bitkidir. Soğan şeklinde yetişir, yaprakları uzun ve çiçekleri mordur. Kullanılan kısmı, çiçekli kısmında bulunan iğne gibi sivri ve püskül şeklinde olan yeridir. Bu kısımlar elle toplanır ve elek gibi yerlerde kurutulur. Kapalı kutularda saklanır. Fazlası iştahı keser. Hamile kadınlarda kullanılması çok tehlikelidir. Kabızlık yapar. Dünyada doğal güzellik ve kırmızı altın isimleriyle hızla yayılma gösterdi.
   Orta Doğu bölgesinden gelen ve doğrudan safran çiçeğinden alınan kurutulmuş bir pistildir. Pistilin alınması işlemi tamamen elle yapılır. Her safran çiçeğinin sadece 3 organı vardır. Bir avuç pistil elde etmek için tahmini 170 bin çiçek toplamak gerekli. Sayfan yetiştiriciliği çok zordur ve hasatı çok dikkat isteyen bir işçilik gerektirir. Bu yüzden fiyatı oldukça pahalıdır.

  Faydaları:

  • Safran çiçeği stigma, sadece antioksidan değil, cildin gençleşmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çilleri ve akne lekelerini de tedavi eder.
  • Safran ayrıca melazmanın ve çillerin etkili bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olur, aynı zamanda güneşten korunmayı arttırır ve cilde zararlı olan UV ışınlarına karşı koruyarak cildi daha sağlıklı yapar.
  • Cilde nem sağlar: Her gün safran içmek cildin daha nemli ve pürüzsüz hale gelmesine yardımcı olur ve maskelemek için diğer bileşenlerle birlikte safran kombinasyonu cildi daha pürüzsüz hale getirir.
  • Yüksek antioksidan kapasitesi ile safran, melanin pigment oluşumunu önleyerek cildi daha parlak ve sağlıklı hale getirir.
  • Safran uykusuzluğun tedavisini destekler çünkü safranda derin uykuya ve daha iyi uykuya yardımcı olan hafif bir yatıştırıcı vardır.
  • Safran, beynin bilimsel ve hafıza yeteneklerini geliştirir, beyin için son derece iyidir ve sadece Alzheimer'ın yaşlılarda tedavisini desteklemez.
  • Metabolizmayı hızlandırır, böbreklerin çalışmasına yardımcı olur ve daha verimli çalışır, idrar söktürmeye yardımcı olur ve idrarla ilgili sorunları önler.
  • Safran kanı aktive etmeye, vücuttaki hormonları dengelemeye yardımcı olur, böylece karın ağrısı, sırt ağrısı ve menstrüasyon nedeniyle sivilceyi azaltır.
  • Kardiyovasküler sağlığı korumak ve iyileştirmek için kan dolaşımını destekler.
  • Safranda crocin, kanın retina ve mukozaya dolaşımına yardımcı olur, görme problemlerini büyük ölçüde iyileştirir, safran ayrıca optik sinir ve maküler dejenerasyonun tedavisini destekler, gözleri parlatmaya yardımcı olur.
  • Ayrıca, safran çiçeği pistili, mide ağrısının tedavisine, insülin direncinin düşürülmesine, kan şekerinin dengelenmesine, kullanıcı sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olur.
  • Ek olarak, Safran bir antikanser rolü olarak araştırılmaktadır, çünkü safranda antikanser aktivitesine sahip olan ve kanser hücrelerinin yeniden oluşumunu engelleyen maddeler vardır.
   Maksimum doz

  1. Her seferinde 0.1 gr
  2. Günde 0.3 gr dan fazla kullanmayın.
  3. Her ay 9 gr yi geçirmeyin.

    15 gr üzeride kullanılması Çok tehlikeli ve zehirlenmeye neden olabilir.

Safran tomurcuklarını içmenin en basit yolu, suyla karıştırmak, bütün gün safran çayı içiyorsanız, şeker veya bal eklenebilir.