Doğal İlaç Sarımsak Ve Faydaları

sarımsak

   Sarımsak flavonoidler, oligosakkaritler, selenyum, allisin ve yüksek sülfür içeren hayati besin maddeleri içerir. Pişirilmiş veya çiğ sarımsak, yemeklere eklenerek veya kapsül alarak şeker hastalığının tedavisinde, inflamasyonla mücadelede, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, kan basıncının düzenlenmesinde, kardiyovasküler hastalıklarla mücadele ederken, alerjilerin hafiflemesiyle, mantar ve viral enfeksiyonlarla mücadele ve saç dökülmesinin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

Faydaları

1- Cilde faydalı : Sarımsak cildiniz için çok faydalıdır. Hem döküntülere hem sedef hastalığına iyi geliyor. Anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği vardır. Pürüzsüz bir cilt için sarımsak yağı kullanabilirsiniz.

2- Ayakta mantar enfeksiyonları: Ayakta oluşan mantar enfeksiyonunu geçirmek için sarımsağın anti-mikrobiyal gücünden faydalanabilirsiniz. Bir kap suya birkaç damla sarımsak yağı ya da birkaç tane ezilmiş sarımsak atın. Yaklaşık 30 dakika ayaklarınızı bu suda bekletin.

3- Saçı uzatır: Sarımsak ve sarımsak yağı, saçların ihtiyacı olan mineral ve vitamini karşılayacak niteliktedir. Sarımsak yapını saç diplerinden uç kısımlarına doğru sürüp bir gece bekletin. Sabah kalktığınızda saçlarınızı sarımsak özlü sabun veya şampuan ile yıkayın.

4- Sivilcelere iyi gelir: Sarımsaktaki antioksidanlar sivilceleri yok eder. Yine de kullanmadan evvel, uzman bir hekime danışmakta yarar var. Cildiniz hassas ya da alerjik olabilir.