Mucizevi Zayıflatan Doğal Yöntem Muşmula

Muşmula

   Halk arasında döngel meyvesi olarak bilinen muşmula meyvesinin faydaları nelerdir, hangi hastalıklarda kullanılmalıdır içeriğimizden bulabilirsiniz.

Faydaları

  • Muşmulanın çayını yapıp tükettiğinizde bağırsak sağlığınız korunur. Oluşabilecek bağırsak enfeksiyonları ve iltihaplarına karşı vücudunuzu korumaktadır.
  • Böbrek enfeksiyonları, böbrek sorunlarını çözmek için muşmula meyvesini ve çayını tüketebilirsiniz. Böbrek taşlarını düşürmek için maydanozla birlikte tüketilebilir.
  • Kan dolaşımını arttırır. Artan kan dolaşımı metabolizma hızınızı da arttıracaktır. Metabolizma hızı arttığında vücudunuzda ki yağların yakımı da hızlanacaktır. Ayrıca vücutta yer alan toksinlerden de kurtulmanızı sağlayacaktır.
  • Araştırmalar göstermiştir ki düzenli muşmula tüketen kişilerde sinir sistemi daha iyi çalışmaktadır. Muşmula tükettiğinizde kan dolaşımı arttığı için beyne daha düzenli oksijen gitmektedir. Buda zihin sağlığını korumaktadır.
  • Muşmula meyvesi ve çayı bağırsak hareketlerini düzenler. Bu nedenler kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Enerji verici olduğu için daha dinç, daha sağlıklı ve enerjik hissetmenizi sağlayacaktır.
  • Muşmula kuru öksürüğe ve boğaz hastalıklarına iyi gelmektedir.


Muşmula Sirkesi Nasıl Yapılır: Yarım kilo olgunlaşmış muşmulanın kabukları soyularak minik parçalar halinde doğranır. Dilimlenen meyveler sırlı toprak küpe ya da büyük bir kavanoza konulur. Çok olgunlaşmış muşmulalar ise bir çatal yardımıyla delinir ve bu parçaların üzerine eklenir. Daha sonra 2-3 çorba kaşığı kadar bal ve üzerini 10 santim örtecek su ilavesi yapılır. Sonra bir avuç arpa, buğday veya mısır konulur. Tüm bunlardan sonra karışımın üzeri bir bezle örtülür ve her gün ağaç bir kaşık ile karıştırılır. 10-15 gün kadar bir süre geçtiğinde sirkenizi tüketebilirsiniz.

Zayıflamaya Faydaları: Düşük kaloriye sahip olduğu için diyet yapanların listesinde rahatlıkla bulundurabilecekleri bir meyvedir. Bağırsak hareketlerini artırdığı için sindirime katkı sağlar. Dolayısıyla muşmula hoşafı tüketimi ile boşaltım sistemi hareketleri artırılabilir ve vücudun su kaybı engellenebilir.