Kayıngiller familyasından olan kestane, Castanea ağacının yenilebilen tohumlarıdır. Kestane sonbahar aylarının sonlarına doğru çıkan kış aylarında severek yenen aparatif yiyeceklerin en başında gelmektedir. B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Kestane protein, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum gibi madde ve mineraller ve aynı zamanda farklı uçucu yağlar içermektedir.
Faydaları
- Deri Sağlığını ve İç Organları Korur
- Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
- Kan Hücrelerini Artırır
- Kemik Sağlığını Korur Ve Güçlendirir
- Besin Takviyesi Olarak Hamile Bayanlar İçin Faydalıdır
- Bağırsak Sistemini Korur
- Kan Sağlığını Korur
- Kolestrolü Düşürmede Faydalıdır
- Kilo Vermede Yardımcı Olur
- Bedensel Ve Zihinsel Yorgunluğu Gidermektedir.
Not: Çölyak hastaları, kestane unu gluten içermediği için Hamur işlerinde kestane ununu tercih etmektedir.