Lavanta Yağı Faydaları


   Lavanta yağı , 150'den fazla aktif bileşen içeren kimyasal olarak karmaşık bir yapıya sahiptir. 9 Bu yağ, antispazmodik (spazmları ve ağrıyı baskılayan), sakinleştirici ve uyarıcı özelliklere sahip aromatik moleküller olan esterler bakımından zengindir.

   Lavanta yağının başlıca botanik bileşenleri, doğal antiseptik özelliklere sahip toksik olmayan bir terpen alkolüdür Lavanta yağındaki antibakteriyel, antiviral ve antienflamatuar özelliklerinden sorumludur.

   Lavanta yağı sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle bilinir ve uykusuzluk, kaygı, depresyon, huzursuzluk, diş kaygısı ve stresi azaltmak için aromaterapik olarak kullanılır. Ayrıca ağrıdan enfeksiyonlara kadar hemen hemen her türlü hastalık için etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Lavanta yağı ayrıca şu amaçlarla kullanılabilir:

Acıyı hafifletir . Ağrı ve gergin kasları, eklem ağrısını ve romatizmayı, burkulmaları, sırt ağrısını kolaylaştırabilir. Etkilenen bölgeye az miktarda lavanta yağı sürün. Lavanta yağı da iğne vurulduktan sonra ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Sivilce, sedef hastalığı, egzama ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt hastalıklarını tedavi edin . Aynı zamanda yaraların, kesiklerin ve yanıkların iyileşmesinde gerekli olabilecek hücre dokularının oluşmasına da yardımcı olur. Lavanta, böcek ısırıklarını ve kaşıntılı cildi yatıştırmaya da yardımcı olabilir (lavanta yağı sivrisinekleri ve güvelerin önlenmesine yardımcı olabilir.

Sindiriminizi geliştirin. Bu yağ, bağırsaklarınızın hareketliliğini artırmaya yardımcı olur ve mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik, kolik, kusma ve ishalin tedavisinde yardımcı olabilecek safra ve mide sularının üretimini uyarır.

Hormon dengesinin geri kazanılmasına yardımcı olan, idrar kesesi iltihabı önlenmesi ve krampları ve diğer idrar bozukluklarını hafifleten idrar üretimini uyarın. 

Kan dolaşımınızı iyileştirin . Yüksek kan basıncı seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur ve hipertansiyon için kullanılabilir.