Civan Perçeminin Faydaları


   Civanperçemi aster veya Asteraceae (Compositae) familyasından, yakın bir akraba veya papatya ve krizantemlerden elde edilen çok yıllık bir aromatik bitkidir. Ufak yapraklarının yanı sıra, civanperçenin ayırt edici bir başka özelliği de çiçekleridir. Civanperçemi çiçekleri küçüktür ve bitkinin saplarının tepesinde düz tepeli bileşik kümelerde büyürler. Haziran-ekim ayları arasında çiçek açarlar ve gül veya leylak renkli veya beyazdırlar.

   Tıbbi bitkilere gelince, civanperçemi, yaraların kanamasını durdurmak için en üst çare olarak öne çıkıyor. Ancak civanperçeminin yararı burada bitmiyor. Bu çok yönlü bitkiden nasıl yararlanabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

   Bakteri ve virüslerle savaşmaya yardımcı olur. Civanperçemi, elderflower, ıhlamur, kemik, nane ve zencefilden yapılan bir çay içmek, terlemeyi teşvik edebilir ve vücudunuzdan grip kaynaklı virüslerin yok edilmesine yardımcı olabilir.

Sindirim ve detoksifikasyon teşvik eder. Civanperçeminin acı bileşenleri ve yağ asitleri, safra kesesinden safra salgılanmasını teşvik eder, bu da sindirimi iyileştirir ve safra kesesi taşlarının oluşumunu engeller.

Krampları ve adet ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Civanperçemi, aynı zamanda, özellikle yoğun akışı kontrol eden adet dönemlerini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Egzama gibi cilt durumlarına karşı etkili olabilir . Yaraların kanamasını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ülserler için ilk yardım olarak da kullanılabilir.

Burun kanaması durdurmaya yardımcı olur. Burun deliklerinin içine kurutulmuş veya tozlanmış civanperçemi yaprağı uygulamak kanamayı durdurmaya yardımcı olabilir.

Romatizma ağrısını hafifletir . Bu şartların neden olduğu ağrıyı hafifletebilecek antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Hemoroitleri hafifletmeye yardımcı olur . Civanperçemi çayı ya da tentür içmek ya da civanperçemi kabuğuna yer vermek ya da etkilenen alanın üzerine sıkıştırmak bu sağlık sorununu hafifletebilir.

Civan perçemi çayı hazırlanışı:


  • 1 çay kaşığı kurutulmuş veya 2 adet taze büyük civanperçemi yaprağı.
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Bir dilim limon
  • Süzme bal (isteğe bağlı)


Hazırlanışı:

  • Civanperçemi yaprakları bir bardak kaynar suya koyun ve 10 dakika boyunca dik tutun.
  • Yaprakları süzün ve için. Tatlandırmak için limon ve bal ekleyin (isteğe bağlı).