Dut Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır ve Faydaları


DUT YAPRAĞI ÇAYI İÇERSEN NE FAYDASI OLUR

Dut yaprağı sütten 25 kat fazla kalsiyum ve ıspanaktan 10 kat fazla demir içerir.

FAYDALARI:

1. Egzamanın tedavi edilmesinde kullanılır.
2. Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
3. Vücuda zindelik ve direnç verir.
4. Fil hastalığına iyi gelir.
5. Gargara yapılırsa diş ağrılarını dindirir.
6. Zihnin ve bedenin rahatlamasını sağlar.
7. Şeker hastalığının tedavisinde kullanılır.
8. Tansiyonu düzenler.
9. Kötü kolesterolü düşürmeye yardım eder.
10. Kalp ritm bozukluklarına iyi gelir.

DUT YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

4 su bardağı suyu kaynatıp ocaktan aldıktan sonra içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı atın ve 10 dakika demleyin. Demlendikten sonra süzüp için.