Ceviz ve Ceviz Suyunun Faydaları


   Ceviz pek çok faydası olan, beslenme uzmanlarının tavsiye ettiği yemişlerden biridir. Peki hep yiyerek tükettiğimiz cevizin suyunu içebileceğinizi biliyor muydunuz. Ceviz suyunun faydaları pek çok sağlık sorununa derman oluyor. Peki pek çok şeye iyi gelen ceviz suyu zayıflatır mı? İşte gerek cevizin ve ceviz suyunun faydaları, ceviz suyunun hazırlanışı ve tüketilmesi ile ilgili merak ettikleriniz.

   Ceviz çok sayıda mineral ve vitamin içeren çok faydalı bir yemiştir. Pek çok uzman her gün bir avuç yemenin özellikle kalp sağlığı ve beyin için ne kadar faydalı olduğunu belirtmektedir. Peki ceviz kadar ceviz suyunun da ne kadar yararlı olduğunu biliyor muydunuz? Ceviz suyunun faydaları çeşitli hastalıklara karşı şifalıdır. Ceviz suyunun ne kadar tavsiye edildiğini duyanlar ceviz suyu zayıflatır mı diye de merak ediyorlar. Peki ceviz suyunun faydaları nelerdir ve nasıl hazırlanır?

   Hani asıl vitamini kabuğunda derler ya ceviz için tabii ki hiç öğle değil ama asıl vitamini suyunda dense yeridir. Cevizin suda bekletilmesi faydaları içeriklerinin suya geçmesini ve vücuda daha rahat alınmasını sağlar. Bu yüzden özellikle diyet yapanların ara öğün olarak tükettiği, pek çok yemeğin ve tatlının malzemesi olan cevizi, ceviz suyu olarak da tüketebilirsiniz. Gelelim ceviz suyunun faydalarına.

Ceviz suyu faydaları:

Sindirim sistemine fayda olarak sabahları aç karnına içildiğinde ceviz suyunun karış şişkinliğine, gaz sıkıntılarına iyi geldiği belirtilmektedir. Ayrıca kabızlığın geçmesine de yardımcı olur.

Ceviz suyu yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir.

Karaciğer problemlerine karşı etkilidir ve karaciğeri güçlendirir.

Çağın hastalığı strese karşı da faydalıdır. Antioksidan özellikleri ve omega-3 sayesinde vücudu rahatlatır, stresi azaltır.

Bağırsaklarınızdaki sıkıntılara karşı faydalıdır. Düzenli ceviz suyu ile gaz sıkıntılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Ceviz ve ceviz suyu da diyabete karşı adeta doğal bir ilaçtır. Ceviz kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Cevizde yer alan melatonin bileşikleri rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Vücutta üretilmediği için ancak ceviz gibi gıdalarla ile vücuda alınabilir.

Saçları güçlendirir. Barındırdığı B7 vitamini ya da diğer adıyla biotin saç dökülmelerini azaltır ve saçları kuvvetlendirir.

Antioksidan içeriği zengin olan ceviz vücudunuzu mikroplara karşı korur.

Ceviz suyu hazırlanışı:

10 adet cevizi temizleyin ve 6 su bardağı kadar ılık suya atın. Cevizlerin su içinde 7 ila 8 saat beklemesi gerekiyor. Bu karışımı sabah ve akşam bir bardak içebilirsiniz.