Zeytin Yaprağı Çayı Zayıflatıyor Zeytin yaprağı çayı bir miktar çubuk tarçın, nane ve elma kurusu ile demlenip içildiğinde tok tutucu bir özellik gösteriyor. Bu da zayıflamanızı sağlıyor. Zeytin Yaprağı Çayı Yapılışı Taze veya kurutulmuş zeytin yapraklarından 8-10 adedi porselen çaydanlığa koyun. Üzerine 1 litre klorsuz kaynamış su ilave edin ve normal çay demler gibi demleyin. 15 dakika sonra üzerine limon ekleyerek için. İstenirse yaprakları ince ince kıyıp bu yapraklardan 2 çay kaşığı kadarını 1 su bardağı kaynamış su içerisine atın ve 3-4 dakika demleyin ve limon ekleyip tüketin. Zeytin yaprağı çayı günde 1 bardak içmeniz yeterli olur. Faydaları Canan Karatay’ın küçük büyük herkesin içmesini tavsiye ettiği zeytin yaprağı çayının antibakteriyet, antiviral olduğunu, dost bakterilere zarar vermediğini, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, mantarları öldürdüğünü, vitamin ve mineral deposu olup, mideyi rahatlattığını, limon eklenerek kışın sıcak yazın soğuk olarak içilebileceğini belirtiyor. Ayrıca zeytin yaprağında bulunan “Oleuropein” maddesi güçlü bir antioksidan. Bu madde glikozittir ve glikozitler hücre duvarlarını güçlendirir. Bu da hastalıklara karşı dayanıklı bir vücuda sahip olmak anlamı taşıyor. Antiviral (virüs öldürücü) özellik taşıdığını belirttiğimiz bu yapraklardan hazırlanan çay grip, nezle gibi soğuk algınlığına bağlı hastalıklara karşı da oldukça tedavi edici özellik taşıyor. Tansiyon ve şeker hastalığına karşı da oldukça faydalı olduğu belirtilen zeytin yaprağı çayının bu hastalıklarda kullanılan ilaçlarla birlikte kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor. Cilt kırışıklıklarını da gidermede önemli bir yere sahip olup, cildi güneşin zararlı etkilerine karşı da koruyor. Son zamanlarda AİDS virüsüne karşı da etkili olduğu dillendirilmektedir.