Salatanın Vazgeçilmez Malzemesi Roka ve Faydaları


   Salataların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan roka, Turpgiller familyasına ait bir sebzedir. En çok, ülkemizin Akdeniz Bölgesi halkı tarafından sevilerek tüketilen roka, Amerika ve Avrupa ülkelerinin de son yıllarda dikkatini çekmiş ve yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

   Üstelik tam bir C vitamini deposu olması, sağlıklı bir diyet ürünü olarak kullanılmasını sağlamıştır. Diğer yandan K, P, A vitaminleri ile; kalsiyum ve folat gibi mineralleri de roka içeriğinde bolca bulmak mümkündür.

FAYDALARI


  •    İnsanda bağışıklığı güçlendirici ve vücudu temizleme özelliği ile bilinen rokanın tam anlamıyla doğal bir antioksidan olduğunu söylemek mümkündür. 
  •    Vücuda yerleşmiş olan zararlı maddeleri dışarı atmak için düzenli olarak roka tüketmek faydalı olacaktır. 
  •    Aynı zamanda vücuda olan pek çok faydasının yanında en önemlisi, kansere karşı tam bir kalkan görevindedir. 
  •    C vitamini kaynağı olan roka, bağışıklık sistemini güçlendirirken, hastalıklara karşı dirençli ve güçlü olmayı mümkün kılmaktadır. 
  •    Cinsel gücü artırır, safrayı artırır, hazmı kolaylaştırır. 
  •    Ayrıca içeriğindeki K vitamini zayıf kemiklerin güçlenmesi için birebirdir. Bu nedenle çocuklara roka yeme alışkanlığının kazandırılması oldukça önemlidir. 
  •    Düşük kalorili bir yiyecek olmasının yanında vitamin ve mineraller açısından zengin olması, diyet yaparken sıkça rokanın tercih edilmesine neden olmaktadır. 
  •    Bağırsak dostu olan rokanın lifli yapısı, sindirim sistemini düzene sokarak kabızlık gibi önemli sağlık sorunlarının önüne geçmektedir.