Birçok insan, kerevizin gevrek yeşil saplarının yalnızca suyla dolu olduğunu, gerçek besinsel değerlerinin olmadığını düşünüyor. Ancak böyle bir varsayım yanlış; kereviz, vücudumuzun sağlıklı kalması için gereken besleyici maddelerle, vitaminlerle, antioksidanlarla doludur. Daha fazla kereviz yemek beraberinde birçok pozitif değişimi getirir.
KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR?
- Mükemmel bir A ve C vitamini kaynağıdır. Vücudun vitamin ihtiyacının bir bölümünü karşılamaya yardım eder.
- Diyabet yani şeker hastalığına karşı da fayda sağlar.
- Mide ağrısına iyi gelir.
- Dizanteri ve sarılık gibi rahatsızlıklar için de faydalıdır.
- Yaraların ve yanıkların kolay iyileşmesine yardım eder.
- Antibakteriyel özelliği vardır.
- Cildi güzelleştirir. Akne gibi cilt sorunlarına karşı fayda sağlar.
- Sedef ve vitiligo gibi cilt hastalıklarında yararlıdır.
- Balgam söktürücüdür.
- Kadınların adet dönemi yani regl dönemlerinin düzenlenmesine yardım eder. Geciken menstrual döngüyü düzene sokar.
- Zengin mineral içeriği sayesinde kronik yorgunluğu giderici özelliği vardır.
- Göz şişkinliklerine karşı lapa olarak kullanılabilir.
- Yüksek lif içeriğine sahiptir.
- Özellikle yaşlılarda hafıza kaybı ve unutkanlık için fayda sağlar.
- Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir. Vücuttaki toksin maddelerin atılmasına yardım eder. Böbrek taşlarının düşürülmesine de fayda sağlar.
- Vücuttaki şişkinliğin ve ödemin atılmasına yardım eder.
- Anemi yani kansızlık için de büyük fayda sağlar.
- Sistit yani idrar yolu iltihabı için faydalıdır.