Kivi Faydaları Saymakla Bitmiyor


   Dünyada kivi üreticiliği yapan başlıca ülkeler: Yeni Zelanda, Avustralya, Çin, Şili, İtalya, İspanya, Yunanistan ve A.B.D.’dir. Türkiye kivi ile geç tanışan ülkelerdendir. 1990lı yılların başlarında ülkemizde kivi yetiştirilmeye başlanmıştır..

  İçerdiği C, E ve K vitaminleri ile potasyum açısından oldukça zengin bir meyve olan kivi günlük önerilen C vitamininin yaklaşık 2,5 katını içeriyor.

Kivi Faydaları Nelerdir

1.  Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltıcıdır.

2.  Kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengin bir meyvedir.

3.  Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı çok rahat karşılayabilmektedir.

4.  Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırmaktadır.

5.  Kabızlığı önler ve kabızlığa iyi gelir.

6.  Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.

7.  Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelmektedir.

8.  Nefes açıcı etkisi ile astım hastalarına faydalıdır.

9.  Göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucu bir meyvedir.

10. Kan basıncını denetlemektedir.

11. Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürücüdür.

12. Karaciğeri çalıştırır ve kanın temizlenmesini sağlar.

13. Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.