Pırasanın Faydaları Nelerdir ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir


   Pırasa lif konusunda zengin, önemli bir antioksidan bitkisi olarak bilinmektedir. Bünyesinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde metabolizma için son derce önemlidir. Peki, pırasanın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara şifa olur.

PIRASANIN FAYDALARI

Antioksidan özelliği ile beraber pırasa kansere ve kronik rahatsızlıklara karşı en iyi şekilde korumaktadır. Prostat ve kolon kanseri gibi türlerinde fayda sunmaktadır. Kolesterolü düşürmektedir. İçerdiği K vitamini ile beraber kemik sağlığına yardımcı olmaktadır. Damar sertliğini engellemeye yardımcı olan pırasa bitkisi, damar hastalıkları riskini düşürmektedir. Kan dolaşımını en iyi şekilde düzenlemektedir. İçerisinde lif bulunmasından dolayı bağırsak için son derece faydalı bir üründür. Kabızlık problemini önlemeye yardımcı olmaktadır. Etkili bir idrar söktürücü olarak yer almaktadır. Zengin demir içeriği ile beraber saç dökülmelerini engellemekte ve demir eksikliğine bağlı oluşan anemi sorunlarını önlemektedir.


Kan dolaşımının düzenlenmesinde yardımcı olan pırasa bitkisi kolesterolün dengelenmesine yardımcı olmaktadır. İştahın açılmasına yardım eden pırasa özellikle tüketmeniz durumunda, iştahınız açmakta ve daha fazla yemek yeme isteği uyandırmaktadır. Pırasa içerisinde omega 3 içermektedir. Bu sayede kolesterol, kalp – damar rahatsızlıklarına ve tansiyon problemlerine iyi gelmektedir. Bununla beraber pırasa bitkisi depresyon gibi problemleri de önlemektedir. Solunum sistemi için son derece yararlı bir üründür. Pırasa bitkisi hamile bayanların beslenme sürecinde yardımcı olan folik asit konusunda zengindir.