Bitkisel Protein Kaynakları


   Protein, vücudumuzda hücre oluşumunda görev alan amino asitlere dönüşmektedir. Yani vücudumuzun temel taşları hücreler olması gibi hücrelerimiz için de temel taşlar proteinlerdir.

   Proteinler, vücuda alındıktan sonra parçalanıp amino asitlere dönüşür ve hızlı bir şekilde kana karışır. Vücudun da %20 si amino asitlerden oluşmaktadır. Bu nedenle sağlıklı olabilmek için amino asitlere bunun için de proteine ihtiyacımız vardır.

   Fasulye ve nohut gibi baklagillerin 100 gramında yaklaşık olarak 16 gram, mercimeğin 100 gramında ise 9 gram protein bulunuyor. Bitkisel bazlı proteinlerde baklagiller en önemli besinler arasında gösteriliyor. Sağlıklı besinler olmaları da baklagilleri önemli hale getiriyor.