Kasık Otu ve Faydaları

Kasık Otu

   Gülgiller familyasından… Adını; “gözü iyileştiren bitki” anlamına gelen Yunanca “Argemone” sözcüğüne borçlu. Ayrıca yaraların ve diğer deri durumlarının temizlenmesi ve iyileşmesi için kullanılıyor. Bunun için bitkinin taze topraküstü kısımları ezilerek bir yara lapası hazırlanıyor ve yaralara dıştan uygulanıyor. Türkiye’nin hemen her bölgesinde doğal olarak yetişiyor. Hazirandan eylüle kadar, çiçek açmaya başladığında toplanıyor. 40 dereceyi aşmayan sıcaklıkta ve gölge yerde kurutuluyor. 

   Kasıkotu asla kaynatılmıyor, şayet kaynatılırsa birleşimindeki eteryağ türevlerini kaybediyor. Demliğe konan iki kahve kaşığı kasıkotuna 300-500 ml kaynarsu ilave ediliyor ve 10-15 dakika demlenmesi bekleniyor. Mesane ve böbrek taşı, kum ve zararsız urlara, fıtığa iyi geliyor; mesane kramplarını çözücü etkisi var. Ayrıca bir safra söktürücü ve sindirimi kolaylaştırıp mideyi rahatlatıyor.