En yaygın haliyle yeşil çay ile birlikte harmanlanıp kullanılan yasemin çayı, antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle yasemin çayının faydaları da oldukça fazladır.
Yasemin Çayı Nasıl Hazırlanır?
Malzemeler:
- 1 demlik kaynamış su
- 1 yemek kaşığı yasemin
1 demlik kaynamış suyun içerisinde yasemin atılır. 5 dakika daha demlenmeye bırakılır. Daha uzun süre demlenirse çayın tadı acılaşmaktadır. Dilerseniz yeşil çay ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Tatlandırmak isterseniz bal ilave edebilirsiniz
Faydaları
- Kalp krizi ve felç riskini azaltır.
- Baş ağrısına iyi gelir, sakinleştirici özelliği vardır.
- Özellikle pankreas, mide, prostat, deri, akciğer, yumurtalık, mesane ve meme gibi çeşitli kanser türlerini önleyici etkisi vardır.
- Hazımsızlık sorununa iyi gelir.
- Grip ve soğuk algınlığına karşı mücadele eder.
- Antioksidan bakımından zengin olan yasemin çayı, gençleştirici etkiye sahiptir.