Yüksek Tansiyon ve Kolesterol Varsa Mutlaka Uygulayın
TANSİYON VE KOLESTEROL Tansiyon nedir? Kalbin atardamarlar yüzeyine yaptığı basınçtır. Normal bir insanda tansiyonun 12/8 civarında olması gerekir. 14/9 yukarı olan tansiyon yüksek tansiyon demektir. Yüksek Tansiyon Belirtileri: Hasta yorgunluktan ve başağrısından şikayet eder. Bu durumda hasta derhal uzman bir hekime muayene olup hastalığın sebebi bulunmalıdır. Verilen tedavi mutlaka uygulanmalıdır. Yüksek Tansiyonun Sebep Olduğu Bazı Hastalıklar: Damar sertliği, Kalp büyümesi Gözde kanama, Böbreklerin hırpalanması. Beynin kılcal damarlarını etkiler. Kanamalar meydana getirir. Bu da hayli tehlikeler
arz eder. Tansiyon tedavi ettirilmezse vücudun hayati ehemmiyeti olan bazı organları tahrip eder. Tedavisi de güçleşir.
Tansiyon hastaları yaşayışına çekidüzen vermeli, moralini bozacak işlerden, yerlerden şahıslardan uzaklaşmalı, bedensel ve zihinsel yorucu iş yapmamalı, zihinsel olarak rahatsızsa konunun uzmanına müracaat etmelidir. Tansiyon hastası, sigaradan ve alkolden kesinlikle kaçınmalıdır. Sigara ve alkol meclislerinde de oturmamalıdır. Bu hastalıkta hangi bitkilerimizden faydalanabiliriz? 1. ALUÇ: Bu yabanî bir ağaçtır. Çok lezzetli meyveleri olur. Çocukluğumda halam turşusunu kurardı. Kışları lezzetinden yenilmesine doyum olmazdı. Bu ağacın meyvelerini yemek tansiyonu düşürüyor.
Çekirdeklerini ıhlamur gibi kaynatıp içmek de tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler, kulak çınlamasını keser. En az 20 gün uygulanmalıdır. Tabii ara vermeden. Günde en az 2 defa tekrar edilmelidir. En az günde 34 bardak alınmalıdır. 2. SARIMSAK: Her gün aralıksız 5-6 diş sarımsak yemek, kanı, kan yağlarından yani kolesterolden temizler. Mısır kaynaklarında Firavunlar sarımsağı ezerek zeytinyağına karıştırırlarmış. 20 gün güneşe karşı bıraktıktan sonra elde ettikleri mayii tansiyon ve damar sertliğinde kullanırlarmış. Sarımsakta tansiyon düşürücü özellikler vardır. Aç karnına 3-4 diş her gün aralıksız yutulmalıdır veya şu terkip hazırlanıp kullanılmalıdır: Sarımsak .100 gram Zeytinyağı 2 çay bardağı Limon usaresi (suyu) l çay bardağı Maydanoz 2 dal. Mikserde çekip temiz bir kavanoza konularak buzdolabında saklan malıdır.
Kullanılması çok basittir. Günde 3 defa; sabah, öğle, akşam birer kaşığı birer bardak su ile yutulmalıdır. Vücuttaki direnci artıracak, bir çok derdi sona erdirecektir.