Zencefil Çayı Nasıl Yapılır Ve Faydaları

  • Ingwertee


   Zencefil Çayı Nasıl Yapılır: Zencefil çayı, zencefilin küçük dilimler halinde taze ya da kuru olarak fincan içerisine koyulup, üzerine sıcak su ilave edip kapağı kapatılıp, 10 dakika demlenmesiyle elde edilir. 10 dakika demlendikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak limon dilimi, kan şekeri ile ilgili problem bulunmuyorsa bal veya diğer çay çeşitleri ilave edilerek günlük tüketime hazır hale getirilebilir.
   Zencefil çayı günde 2-3 fincan tüketilebilir, ancak hazırlama şekline dikkat edilmelidir. Zencefil, taze ya da kuru olarak alındığın da hazırlama şekli aynıdır.

Faydaları:

  • Mide bulantısına iyi gelir.
  • Kan şekerini dengeleyici etkiye sahiptir.
  • Antioksidan özelliğe sahiptir.
  • Solunum yollarını açıcı etkisi bulunur.
  • Bağırsak gazı giderilmesinde yardımcıdır.
  • İltihap önleyici özelliğe sahiptir. (İçeriğindeki “gingerol” nedeniyle)
  • Düzenli olarak tüketilmesi halinde kolon kanseri oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir.
  • Yumurtalık kanserini engelleyici etkiye sahiptir. (İçeriğindeki “gingerol” nedeniyle)
  • Romatizma ağrılarına iyi gelir.
  • Adet ağrılarını azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Ateş düşürücüdür.
  • Bağışıklık sistemine iyi gelir.
  • Boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Kan sulandırır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Erkeklerde cinsel açıdan güçlendirici etkiye sahip.
  • Balgama karşı etkilidir.
  • Kan dolaşımına iyi gelir. Zayıflatıcı etkiye sahiptir.
  • Enerji vericidir.
  • Ağız sağlığı açısından faydalıdır.
  • İştah açıcıdır.
  • Alzheimer hastalığına iyi gelir.
  • Stresi yatıştırır.
  • Toksin atma özelliğine sahiptir.