Kereviz Tohumu ve Faydaları


   Kereviz tohumları, normal olarak ekimden sonraki ikinci yılda gelişen kereviz bitkisinin çiçeklerinde bulunur. Tohumlar ayrıca kereviz bitkisi için hızlı üreme olarak işlev görür.

   Doğal bir idrar söktürücü olarak, kereviz tohumu tuz atılımını hızlandırarak yüksek tansiyonu olan hastalara yarar sağlayabilir

   Pek çok insan kokulu ve lezzetli kereviz hakkında bilgi sahibidir, ancak herkes tohumlarının bitkinin sapları kadar faydalı ve besleyici olduğunu bilmiyor. Kereviz tohumu özellikle tıp da binlerce yıldır idrar söktürücü, soğuk ilacı ve iltihap önleyici bir ilaç olarak kullanıldığı ünlü bir tohumdur.

Faydaları:


Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur: Doğal bir idrar söktürücü olarak, kereviz tohumu tuz atılımını hızlandırarak yüksek tansiyon hastalarına yarar sağlayabilir. Kandaki yüksek tuz seviyeleri, kan damarlarında sıvı birikmesine neden olarak yüksek tansiyona neden olabilir.  Kereviz tohumları yapay diüretiklere veya genellikle geleneksel doktorlar tarafından verilen su haplarına göre daha doğal ve daha güvenli bir alternatiftir.

Gut ve arterit iltihabını hafifletir : kereviz tohumu ağrı ve rahatsızlık hafifletmeye yardımcı olabilir

Kas spazmlarını azaltır: Kereviz tohumlarındaki anti-enflamatuar özellikler kas spazmlarını ve kramplarını azaltmaya yardımcı olabilir, bu durum özellikle adet ağrısı kadınlar ve kas ağrısı çeken sporcular için yararlıdır.

Antiseptik özellikler içerir: Kereviz tohumları idrar yolu enfeksiyonlarını hafifletmeye veya önlemeye yardımcı olan antiseptik bileşenlere de sahiptir.

Kereviz tohumu özü: Kereviz tohumu özleri genellikle koku gidermek amacıyla parfümlere, aromatik yağlara ve sabunlara eklenir.

Kereviz tohumu esansiyel yağı: Kereviz tohumu yağı, çeşitli vücut ağrılarını hafifletmek için bölgesel olarak kullanılabilir.