Kimyonun Faydaları


   Kimyon (Carum carvi) tohumları ile bilinen aromatik bir bitkidir. Bununla birlikte, yapraklar ve kökler gibi diğer kısımları da yenilebilir.Mısırlılar, Yunanlılar, Romalılar ve Araplar tarafından da kullanılmaktadır. Aslında, kelimenin “karawya” olarak adlandırılan Araplardan geldiğine inanılmaktadır.

   Kimyonu bilinen diğer şifalı bitkiler arasında güçlü bir rakip haline getiren şeyin ne olduğunu beraber okuyalım.

Kimyonun Faydaları:

Sindirim sistemi sağlığı: 100 gram kimyon tohumu porsiyonu 38 gram lif de mide ve bağırsak hastalıkları riskinizi azaltmanıza yardımcı olacak düzenliliği sağlayarak uygun sindirim sağlığının korunmasına yardımcı olacak bir diyet bileşeni olan 38 gram lif sağlar.

Mikroplarla mücadele - Kimyon esansiyel yağı antibakteriyel özelliklere sahiptir ve salmonella gibi zararlı organizmaları engellemeye yardımcı olduğu bulunmuştur.

Kemik sağlığını artırma - Kimyon tohumu, kemik yoğunluğunu artırmaya yardımcı olabilecek bir mineral olan sağlıklı bir çinko içerir.

Bilimsel gerçeklere göre, kimyon yağını süzme bal veya ılık suyla almak solunum sisteminde mukus gevşemesine ve solunum yollarındaki iltihabı kontrol etmenize yardımcı olur.

Magnezyum, kimyon bileşenlerinde bulunan bir mineraldir. Huzurlu ve kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Ertesi gün dinç ve gerçekten dinlenmiş gibi uyandığınızı göreceksiniz.