Kişniş Faydaları


   Kişniş, Apiaceae familyasına ait bir bitki olan Coriandrum sativum adlı bir bitkiden gelir . Bazı bölgelerde Çin veya Meksika maydanozu olarak da adlandırılan kişnişin, Akdeniz ve Küçük Asya (Türkiye) bölgelerine özgü olduğu söyleniyor.

   Yunanistan'da yetişmiş ve eski Mısırlılar ve Romalılar tarafından kullanılmıştır ve kişniş tarihin bilinen en eski şifalı bitkilerinden biri olmuştur.

   Yemeklere kişniş ilavesinin sadece lezzetini arttırmayacağı aynı zamanda sağlık yararları da sağlar.

Faydaları:


  • Fenolik asitleri ve polifenolleri nedeniyle artrit ve romatizmal hastalıkların neden olduğu şişliği azaltmaya yardımcı olur.
  • Damarlarınızın iç duvarları boyunca kötü kolesterol seviyesini düşürür.
  • Hipertansiyonu hastalığı olan insanların kan basıncını düşürür.
  • Sindirim ve peristaltik hareketin uyarır.
  • Kalsiyum içeriği nedeniyle kemik büyümesine ve dayanıklılığına yardımcı olur.
  • Vucutdaki ağır metaller ve toksinleri atmak için güçlü bir bileşeni vardır.
  • Alerjik reaksiyonların azalmasına yardımcı olur.
  • Çiçek hastalığını önlemeye yardımcı olur.
  • Mide bulantısı ve kusma gibi mide rahatsızlıklarını önler.
  • Kan şekerini yeterli biçimde emilimini ve özümsemesini sağlar.
  • Maküler görme bozukluklarına faydalıdır.



Kişnişin yaprakları, kökü ve sapı egzama, mantar enfeksiyonları ve kuru cilte iyi geldiğide kanıtlanmıştır.