Tatlı Patatesin Diyabet Dahil Bilinmesi Gereken Faydaları


   Tatlı patates, her ne kadar ülkemizde çok yaygın olmasa da, hatta artık marketlerde görebiliyor olmamıza karşın inanılmaz fiyatlar ile satılıyor olsa da, tüketmemiz gereken inanılmaz faydalı bir besin. Bu yazımızda şifa kaynağı olan tatlı patatesten söz edeceğiz.

Tatlı Patatesin faydaları


  •    Beta-karoten bakımından çok zengin olması ile dikkatleri çeker. Bu özelliği sebebi ile tüketilmesi gerekir.
  •    Çok iyi bir A vitamini kaynağı olmanın yanında, C, B6 ve B vitaminlerini içerir. Üstelik C vitamini içeriği, pek çok yeşil yapraklı sebzeden daha fazladır.
  •    Çocuklar için iyi bir besin olmanın yanı sıra bebekler için de püresi yapılabilir.
  •    Tatlı patates olarak tanımlansa da ve hatta lezzeti de biraz şekerli gibi olsa da, şeker hastaları için oldukça faydalıdır. Kan şekerini aniden değiş yavaş yavaş yükselterek, uzun süre tokluk hissi ortaya çıkarır.
  •    Tatlı patatesin aynı zamanda oldukça yoğun bir şekilde demir, magnezyum ve potasyum içermesi, olmazsa olmaz olarak tanımlamamıza sebep oluyor. Sofralardan eksik olmaması gereken bir besindir.
  •    Üstelik kabuğu ile birlikte tüketilebilir. Hatta kabuğu ile birlikte tüketildiğinde harika bir lif kaynağı haline gelecek ve sindirim sisteminizi rahatlatacaktır.
  •    Güçlü bir antioksidan olma özelliği sebebi ile bağışıklığı kuvvetlendirir. Bu da çağımızın hastalıklarına karşı savaşmanın en doğru ve tek yolu aslında… Bu yüzden de tatlı patatesi bağışıklığımızı kuvvetlendirmek adına tüketebiliriz.


NOT: Tatlı patatesin ön plana çıkan faydaları bunlarken, bir noktayı da atlamamak gerek. Yumru şeklinde ve nişastalı bir sebze olan tatlı patatesin üst kısımları, yaprak, sap ve benzeri yerleri tüketilmemelidir. Sadece kök ve yumru kısımları yenilebilir. Hatta bunun dışındaki yerleri zehirli olarak tanımlanıyor.