Mucize Sarı Kantaron Faydaları

Binbirdelik Otu

   Sarı Kantaron otu kırlarda ve ağaçlık yerlerde yetişir. Dik saplı 50 cm yüksekliğinde bir bitkidir. Temmuz ve ağustos aylarında parlak ve sarı renkli çiçekler açar. Yüzde 0.1 oranında yağ içerir.
   Sarı kantaron otu sakinleştirici etkisi nedeni ile huzursuzluktan, histeriden, nevraljiden kaynaklanan baş ağrılarına, menopoz dönemindeki ağrılarına, kafa yorgunluğuna ve beyin zonklamasına iyi gelir.
   Sarı kantaron otundan günde 3 kez ikişer çorba kaşığı içilir veya yukarıda sözü edilen belirtiler şiddetli ise doz artırılır. İdrar yolları bozukluklarına, ishal ve dizanteride, akciğer rahatsızlıklarında, solunum yolları hastalıklarında Sarı kantaron otunun yararları görülür. Çocukların altlarını ıslatmamaları için yadarkan bir fincan suyundan içmelerinde yarar vardır. Yaralar ve yanıklarda haricen kullanılır. Bunun için sarı kantaron otunun yağını oluşturmak gerekir. Haçlı seferleri sırasında yaralıları iyi etmek için sarı kantaron otunun yağını yaygın bir biçimde kullandıkları bilinmektedir.
   Son araştırmalara göre bu otun safra kesesi salgını üzerinde de etkisi olduğunu ve metabolizma dengesini koruyarak iştah açtığınıda ortaya çıkarmıştır.

Sarı kantaron yağı Hazırlamak 

  Günesli havada toplanmıs çiçekler, gevsek biçimde bir siseye doldurulur ve üstüne, sızma zeytinyağı eklenir. Zeytinyağı çiçekleri örtmelidir. Mayalanma süresi olan 3-5 gün süresince sisenin kapağı açık tutulur ve arada bir çalkalanarak, günesli bir yerde bekletilir. Daha sonra şişenin kapağı kapatılır ve 4-5 hafta boyunca, arada bir çalkalanarak güneste bekletilir. Süre sonunda süzülür, çiçekler de sıkılır ve koyu renkli şişelere doldurularak saklanır. Yanık yaraları için, zeytinyağı yerine, ketentohumu yağı kullanılır.